Conteco-produkter modtaget i gave
Dette blogindlæg indeholder en udførlig guide til at lægge Conteco på badeværelsesgulv samt et samlet budget for opdateringen af vores badeværelse. Se også en videovejledning, her.
Læs også ”DIY: Betongulv med Conteco”
Som I kan se, havde vi et både træt og meget upraktisk badeværelse på 1. salen. Træt fordi det krævede en klat maling og en modernisering og upraktisk grundet det sorte, afslørende gulv og de åbne hylder som eneste opbevaring.
Vi ønskede et gulv, der ikke på samme måde afslørede kalk og støv, et lukket møbel, hvor vi kunne gemme produkter og håndklæder og en bedre udnyttelse af pladsen, så rummet ville syne større.
Vi havde ikke råd til en totalrenovering, så vi måtte være kreative med det vi havde. Vi besluttede derfor at beholde de hvide neutrale vægfliser, men at fokusere på gulv og møbel.

På gulvet valgte vi at lægge beton fra Conteco. Vi har også tidligere lagt Conteco i vores entré og har været virkelig glade for det. Conteco laver også produkter til vådrum, så man kan både lægge det på gulve og vægge i bad og brus, så det var helt perfekt til vores trætte badeværelse. Man kan i øvrigt også få det i mange forskellige farver, ligesom man kan vælge mellem en glat, ru, mat og blank overflade – se deres hjemmeside for mere info. Vi har valgt en glat og mat overflade i både badeværelse og entré, og i badeværelset er farven ’concrete medium’.
Vi har valgt et møbel fra Reform i samme stil som vores køkken, som vi også er meget glade for. Vi venter dog fortsat på leveringen, så det endelige efter-billede, må I vente lidt på.
Step-by-step – Conteco på gulv
Klargøring
Spartel
Inden man kan påbegynde arbejdet med Conteco skal gulvet forberedes. I vores tilfælde skulle vi sikre et plant underlag som det første.
Foruden af fjerne kalk og vaske gulvet ned med grundrens, startede vi med at fjerne alle gamle silikonefuger med en hobbykniv og spartlede derefter gulvet plant.

Vi har brugt Ardex A46 spartelmasse, som kan købes her.
Vores fliser var udsædvanligt glatte, så vi havde lidt problemer med at få spartlen til at hæfte. Vi besluttede derfor først at lægge et helt skrabet lag som kunne tørre og fungere som ”hæftning” til det rigtige lag.

Da vi havde lagt lag nummer to, synes vi dog, det var blevet lidt for rustikt i overfladen. Jo glattere underlag, jo pænere vil betonen fra Conteco lægge sig, så vi pletspartlede også i et tredje lag, før vi var tilfredse.
Tip! Husk at slibe efter hvert lag spartel. Det er vigtigt at slibe, så snart spartlen er tør nok til at betræde den. Venter man længere tid, vil spartlen være hærdet for hårdt op og det vil være rigtigt svært at slibe den.

Priming
Herefter skal spartlen primes. Det er en nem proces, hvor primeren blot rulles på med en lille fin malerrulle. Man primer for at ”lukke” spartelmassen, så den dels ikke suger for meget og dels så den får en ensartet sugeevne på tværs af fliser og fuger.
Vi brugte Ardex P51 primer, som kan købes her.
Tip! Vær ikke bange for, at du kan se fugerne mellem fliserne, så længe de ikke kan mærkes, når du kører en hånd henover. Grunden til du kan se dem er, at fugerne suger i højere grad end fliserne – dette forhindres at trænge igennem de resterende lag grundet primeren.
Conteco
Conteco Basic
Nu kan der endelig påføres Conteco. Conteco påføres i tre lag (to lag, når det ikke er vådrum) og første lag er Conteco Basic.
Når du modtager dine Conteco-produkter, medfølger der en vejledning, hvor du kan se, hvor meget produkt du skal bruge per m2. Bland den mængde du skal bruge, med den farve du har valgt.
Til påføringen skal du bruge:
En ren murerspand, et glittebræt, en pensel, handsker, en ren vandforstøver og en engangskop.

Conteco har næsten samme konsistens som maling, så den kan males på i hjørner og langs kanter. Vi startede derfor med at male sokkel og kanter med en pensel.

Derefter brugte vi engangskoppen til at hælde Conteco-massen ud på gulvet, som vi kunne fordele med glittebrættet i et jævnt lag på hele gulvet.
OBS! Conteco tørrer hurtigt, og du får det pæneste resultat ved at påføre ’vådt i vådt’.
Tip! Materialet på glittebrættet vil være afgørende for, hvor meget ’spil’, der kommer i betonens overflade. Hvis du bruger et glittebræt i plast får du mindre spil, end hvis du bruger et i metal. Vi ønskede et roligere udtryk, så vi har brugt et glittebræt i plast.
Tip! Det er endnu ikke lykkedes os at blande farvepigmentet i betonen på en måde, så der ikke er små farveklumper, når vi påførte Conteco på gulvet. Det kan ses som små sorte pletter. Hvis du kan se dem, så tag din pensel og ”hvisk det ud” og arbejd videre med glittebrættet. Så vil farvepletterne ikke ses, når gulvet er tørt.
Efter 45-60 min er laget tørt og skal slibes. Husk at slib med det samme. Hvis gulvet tørrer igennem inden slibning, vil det være svært at slibe pænt.
Conteco medium + conteco fine
Andet og tredje lag Conteco påføres fuldstændigt ligesom første lag. Eneste forskel er, at gulvet lige skal sprayes med rent vand med en forstøver før påføring.
Husk at slibe efter hvert lag.
Tip! Brug de første to lag til at øve dig på, hvordan du laver et ensartet udtryk i betonens overflade. Det kan være svært at gennemskue, hvad der giver fint spil og hvad der ikke gør. Det er primært det sidste lag beton, der vil ses, når du er færdig, så du kan bruge de første to lag til at øve dig lidt, inden du lægger det tredje og sidste lag.

Conteco color sustainer plus
Color sustaineren er en vandig masse, der skal rulles på med en lille fin malerrulle. Det støvbinder betonen og forstærker farvepigmenten i betonen. Det gjorde en stor forskel for farven i vores beton – det giver mere dybde og spil og gør også farven lidt mørkere.
OBS! Vær obs på at fordele color sustaineren i et så jævnt lag som overhovedet muligt, så der ikke kan ses rullemærker fra malerrullen. Svage rullemærker er dog ok – de vil ikke synes, når sealeren er lagt.

Conteco sealer – to-tre lag
Til slut skal gulvet have to lag sealer. Det fungerer som en lak, der gør gulvet slidstærkt og modstandsdygtigt for vand og påføres også med pensel og en lille malerrulle.
OBS! Det er rigtig vigtigt at bruge den mængde, Conteco specificerer i det medsendte materiale. Hvis det ikke kan lade sig gøre at bruge hele mængden på de to lag, så giv et tredje lag med det resterende produkt.
Vær særligt opmærksom på steder, der er udsat for vand, fx i bruseniche og ved afløb. Her er det rigtig vigtigt, at gulvet får den nødvendige mængde sealer.
Lægger du Conteco i en bruseniche ligesom os, skal gulvet hærde i 7 dage før badet kan tages i brug.
Til allersidst skal der lægges en ny silikonefuge alle de samme steder, som den oprindelige fuge lå. Vær her i sær opmærksom på at få lukket godt af mellem afløb og Conteco. Hvis der kan trænge vand ned i betonen, vil det give skjolder i betonen.

Særligt om afløb
Ved vores afløb var der ikke en silikonefuge i det oprindelige gulv, og vi skulle derfor lave plads til en, da vi lagde Conteco. Vi lagde malertape 2 mm fra afløbets kant hele vejen rundt og lagde kun spartel og Conteco dertil, således at vi havde et mellemrum mellem rist og det nye gulv på ca. 2 mm. Her kunne så til sidst lægges en silikonefuge.
Budget til ca. 6 m2:
Spartel: 260 kr.
Primer: 195 kr.
Conteco-produkter (inkl. color sustainer og sealer): 4078 kr.
Total: 4533 kr.
Se mere på Contecos hjemmeside, hvor alle produkter kan købes med dag-til-dag-levering. Lige nu giver de -10% på alle produkter med koden ”SOMMER10”.



Leave A Reply