• Forside
  • Renovering
  • DIY
  • Indretning
  • Personligt
  • Hus og have
  • Miljøvenlig livsstil
  • Forside
  • Renovering
  • DIY
  • Indretning
  • Personligt
  • Hus og have
  • Miljøvenlig livsstil

Vores indretningsdogmer

december 2, 2018

Lad mig sige det med det samme: Vi er ikke indretningseksperter. Jeg vil næsten gå så langt som at påstå, at vi ikke er særligt gode til det… men det afholder os ikke fra at mene en masse om indretning. Om ikke andet, så om vores egen indretning.

Vi har fra starten været enige om nedenstående spilleregler, når det kom til renovering og indretning, og jeg tror, det er rigtig vigtigt at have gjort sig nogle overordnede tanker om, hvad man gerne vil, og hvordan tingene skal hænge sammen, hvis man skal i gang med et projekt som vores. Dermed ikke sagt, at man skal have taget stilling til alle farver og materialer på forhånd – slet ikke. Men man kan godt gøre sig tanker om en stilmæssig retning eller en tilgang, som man beslutter sig for skal være gennemgående, for det man gør. På den måde får man et sammenhængende resultat, og risikerer ikke, at rum og materialer stritter i forskellige retninger, når man er færdig.

Vil vil være modige

Da vi istandsatte lejligheden, vi boede i, inden vi flyttede i hus, havde vi hele tiden for øje, at vi skulle sælge inden for få år, og at de valg vi tog, derfor ikke måtte skræmme nye købere væk. Derfor valgt vi eksempelvis et hvidt, grebsløst køkken.

Nu har vi købt et hus, hvor vi forhåbentligt skal bo i mange år, og derfor har vi besluttet, at vi skal tage modige valg! Vi skal vælge det, vi synes er fedt uden at skæve til, hvordan det stiller os, hvis vi skulle finde på at sælge en dag.
Sådan fik vi denne gang et mørkt og blåt køkken med to forskellige bordplader.

Ingen rum med kun hvide vægge
Vi vil gerne have et hyggeligt og personligt hjem. Vi synes, rum bliver hyggelige af farver, og derfor har vi besluttet, at ingen rum i vores hus får lov at være helt hvide. Det har vist sig at være et rigtig godt dogme at indrette efter. Havde vi ikke taget et så bevidst valg om brugen af farver, tror jeg vi havde bestilt 50 liter hvid maling, og så givet hele huset en ordentlig omgang med det ud fra tanken om, at vi jo altid kan male en farve senere. Det var i så fald aldrig sket, og derfor er det så godt, at vi tænker det ind fra starten. Vi har i øvrigt valgt, at den ”røde” tråd for vores farvevalg er naturlige, rolige farver.

Leverum – ikke showroom
Alt hvad jeg køber, køber jeg for at bruge det. Jeg er for eksempel typen, der ikke har cover på min telefon (før den er ved at falde fra hinanden), og jeg putter alle vores køkkenting i opvaskemaskinen, også de dyre knive. Sådan er det også med vores hus. It’s a tool – not a jewel – det skal bruges. Og her skal leves. Med det mener jeg, at vi indretter os efter, at vi rent faktisk skal bo her. Her skal være plads til Luas legetøj i stuen, og TV’et er kommet op i køkkenet, selvom det er grimt. Vores hus bliver aldrig et poleret showroom.

Ét rum ad gangen
Det kan måske lyde lidt modsigende i forhold til indlæggets indledning om at gøre sig nogle overordnede tanker inden man går i gang med sin renovering, men man kan eksempelvis godt beslutte sig for, at alle rum skal have en farve, uden at lægge sig fast på farverne til at starte med. Vi har renoveret og indrettet ét rum ad gangen, og det er jeg rigtig glad for. Efterhånden som vi kommer længere i huset bliver vi også klogere, og så er det rart at have mulighed for at kunne ændre sine valg og få nye ideer uden man så skal ud og købe en masse ny maling, eksempelvis. Det er selvfølgelig bare vigtigt, når man gør det på den måde, at man hele tiden har øje for, at de valg man træffer i det næste rum, skal hænge sammen med valgene og udtrykket i forrige rum.

Hav respekt for husets oprindelige stil

Noget af det, jeg savner allermest fra vores lejlighed er vinduer med sprosser og den flotte stuk. Ingen af delene findes i vores nye hus. Vores hus er en murermestervilla fra 1955, og i den periode byggede man efter meget mere rene linjer. Den stil er vi også vilde med, og det er med stor respekt for husets oprindelige udgangspunkt, at vi både renoverer og indretter os. Køkkenet er eksempelvis valgt fordi det stilmæssigt passer godt til den periode og parketgulvet er valgt, fordi huset oprindeligt er bygget med parketgulve – også selvom jeg personligt elsker plankegulve.

Genbrug

En sidste men vigtig pointe er et valg om at genbruge for så vidt muligt. Genbruge materialer og købe brugte møbler. Det er ikke kun godt for økonomien, som i forvejen er hårdt presset i sådan en proces (se vores renoveringsbudget her), men det er også godt for miljøet! For mig er det vigtigt, at de ting jeg omgiver mig med giver god energi. Og det gør de, når jeg ved, at de er valgt, ikke kun med tanke på, at vi skal have et fedt hjem – men også med tanke på ikke at belaste vores verden yderligere. Desuden giver det rigtig god mening, når man, som os, gerne vil skabe et hjem med reference til husets oprindelige stil, som jo er ca. 60 år gammel.

Følg også med på Instagram, @forstadsdromme.

indretning
Share

Renovering

You might also like

Hvad vi er glade for – og mindre glade for – i vores nye køkken
oktober 18, 2018

Leave A Reply


Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *




© Copyright Forstadsdrømme